Energieconcepten op maat

 

Veranderingen in de energiesector volgen elkaar razendsnel op.  Klimaatopwarming en luchtvervuiling dwingen tot maatregelen om fossiele brandstoffen te beperken.
Dit stelt ook u als installateur voor uitdagingen: uw klant verwacht helder advies over energiezuinige ketels, zonnepanelen en warmtepompen. Energie wordt een totaalconcept op maat, ook in privéwoningen.

Verwarming

ADR Technics is superdealer van Buderus. Dankzij onze specialisatie in dit topmerk, geniet u als installateur ten volle van onze expertise en ondersteuning, van offerte tot opleiding.

Wij hebben een groot assortiment wisselstukken (ook Junkers/Bosch) in stock.

materiaal

Koeling

Ook in airco biedt ADR Technics topproducten die technologisch perfect voldoen aan de noden van deze tijd. Panasonic en Bosch hebben in hun gamma lucht-lucht warmtepompen de ideale oplossing voor elke ruimte, van klein tot zeer groot.
U bent zeker van een energiezuinige oplossing die gunstig is in de berekening van de EPB-waarde.

Contacteer ons
presentatieruimte opleidingen

Zonnepanelen

Zonnepanelen bieden het antwoord in de omschakeling van fossiele brandstoffen naar groene, milieuvriendelijke energie. Mede dankzij onderzoek in ons eigen unieke proefstation kunt u bij ADR Technics rekenen op een sterke expertise.

ADR Technics is verdeler van Aleo (PV) en Fototherm (PVT). Deze topmerken:
– garanderen een hoog rendement
– maken een levenslange opvolging van opbrengst per paneel mogelijk
– bieden 25 jaar opbrengst- en productgarantie
– laten u genieten van subsidie via Solar Key Mark Certification  (Fototherm), uniek in Europa

Wij ondersteunen u graag van berekeningen op maat van uw klant tot advies bij storingen. Indien u dat wenst leveren wij totaalpakketten: van zonnepaneel tot kleinste moertje. De levering gebeurt veilig op een speciaal daarvoor ontworpen transportsysteem dat ter plaatse blijft tot na de installatie.

Zonnepanelen
Aleco-panelen
SolarEdge omvormer

PV(T)-installaties

Panelen

Aleo ©-panelen zijn een nieuwe generatie zonnepanelen. Mede dankzij de PERC-technologie leveren zij 10% meer betrouwbare energie dan traditionele technologieën. Duurzaamheid, hoge energieopbrengst en maximale besparing, daar staan zij voor. De hybride variant van Fototherm ® produceert zowel elektriciteit als warm water en biedt identiek dezelfde kwaliteiten.

Montagematerialen

Voor schuine daken (pannen en leien) werkt ADR Technics met Schletter, wereldmarktleider van PV-montagesystemen. Hun bevestigingstechniek in edelstaal is kwalitatief sterk, degelijk en duurzaam.

Voor platte daken gebruiken we het revolutionaire lichtgewicht systeem van FlatFix (geëxtrudeerd aluminium en passieve koeling). Kenmerkend zijn de slimme klik-verbindingen.

Omvormer

De SolarEdge met HD-Wave-technologie onderscheidt zich van traditionele stringomvormers door een power optimizer per paneel. Deze afzonderlijke regeling verzekert een betrouwbaar en hoog rendement. Ideaal voor de aansluiting van energiemanagement, thuisaccu, lader voor elektrische wagen en smart energy-producten.

Batterijen

In ons proefstation testen we verschillende types batterijen. De lithium-ion RESU hoge-spanningsbatterij is speciaal ontwikkeld voor energieopslag bij residentiële projecten. De energieoverschotten die de zonnepanelen produceren, worden opgeslagen en afgegeven in de avond, de nacht of bij stroomuitval. De lage-spanningszoutwaterbatterij GREENROCK biedt dan weer het voordeel van diepontlading, is milieuvriendelijk en heeft een quasi levenslange werking.
Wij geven u graag het juiste advies.

Proefstation

In samenwerking met  VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) ontwikkelde ADR Technics een unieke test- en meetopstelling die de drie groene energievormen samenbrengt:  solair thermisch, solair elektrisch en elektrische energieopslag door een batterijsysteem.

In ons proefstation voor on/off grid PVT onderzoeken wij o.a.:

– de impact van de plaatsingsrichting
– de impact van de lagere temperatuur van het PVT-paneel (t.o.v. de referentie) op de elektrische output
– te verwachten thermische opbrengst en temperaturen (i.f.v. configuratie, debiet…)
– dimensionering van PVT in combinatie met thermische energieopslag
– sturing van PVT-panelen om de elektrische en/of thermische output te maximaliseren
– de wijze van combineren van de drie groene energievormen

Ons proefstation voorziet in de energiebehoefte van ons eigen bedrijf en ’s nachts zorgt een intelligente batterij voor de buitenverlichting van de hele KMO-zone. Zo koppelen wij studie en expertise aan de praktijk. Bovendien delen wij onze kennis graag met u in opleidingen.

Contacteer ons
Zonnepanelen op dak

Dienstverlening

ADR Technics bewaart het helikopterzicht. Bij elk energieproject – van zonnepanelen over verwarming tot koeling – kunt u rekenen op onze expertise:
–  berekeningen op maat van uw klant
–  visie en advies
–  heldere offerte
–  topmaterialen inclusief technische uitleg (bv. plaatsingsschema‘s)
–  ondersteuning bij installatie en opstart
–  technisch advies bij onderhoud en storingen
–  opleidingscentrum met labo

Levering en bereikbaarheid:
–  snelle en flexibele levering aan huis of op de werf
–  afhaalkluis voor kleinere onderdelen (7/7d – 24/24u)
–  bereikbaar in weekend en op feestdagen (na afspraak)

presentatieruimte opleidingen